Diamond Jubilee

Ingrediente:
- 6 oua
- 7 linguri faina
- 7 linguri zahar
- 1 conserva ananas
- 300 ml smantana
- capsune si struguri pentru ornat

Mod de preparare:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Dupa ce s-au batut bine, se adauga galbenusurile si faina si se amesteca cu atentie. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor. Se testeaza cu un betisor de lemn pentru a vedea daca e copt. Cand e gata, se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor. Intre timp se face frisca la robotul de bucatarie, amestecand smantana cu 2 linguri de zahar. Daca frisca iese prea tare, se adauga putin lapte si se bate iar.

Se scoate blatul pe masa, se taie in doua si se aseaza pe tava de servit. Primul blat se insiropeaza cu zeama din conserva de ananas, se pune un strat de frisca si bucatile de ananas din conserva. Apoi se pune al doilea blat, se insiropeaza, se acopera cu restul de frisca.
Se taie capsunile, strugurii si se orneaza cu atentie.


Vor iesi 8 portii. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 2869.7 61.6 187.1 253.3
per portie 358.7 7.7 23.4 31.7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu