Scones II

Ingrediente:
- 225 g faina integrala (self-rising flour)
- 1 ou
- 120 ml lapte semi degresat
- 30 g curmale
- 35 g unt 82%, la temperatura camerei
- 1 lingura praf de copt

Am ales faina integrala, dar varianta self-rising pentru ca e mai potrivita pentru acest tip de prajitura. Daca vreti sa incercati cu faina alba sau jumatate alba si jumatate integrala, recomand tot faina self-rising.

Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate si se adauga untul. Se incorporeaza untul frecand intre degete.

Dupa ce s-a amestecat tot untul, se adauga treptat oul batut cu lapte. Se pastreaza putin ou pentru a unge scones-urile inainte de a le baga in cuptor.

Dupa ce s-a incorporat bine, se intinde o foaie pe masa presarata cu faina.

Se taie forma prin apasare, fara a roti, asa vor creste uniform.


Se pun intr-o tava unsa cu ulei. Au iesit 7.

Se ung cu oul pastrat si se dau la cuptor. 

Sunt gata in 10-15 min, cand au devenit aurii. Se scot din tava si se lasa pe un suport de racire. Pentru a fi mai moi, se pot acoperi cu un servet de bucatarie.

 Se servesc cu frisca sau smantana f groasa (clotted cream) si gem.


Vor iesi 7 scones. Valori nutritionale:
calorii proteine lipide carbohidrati
total 1326.5 42.8 42.4 183.0
per scone 189.5 6.1 6.1 26.1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu